Alles over witlof

Welkom op de consumentenpagina van Vitalof! Hier leest u over leuke en lekkere witlofweetjes en maakt u kennis met de witloftelers van Vitalof.

Wist u dat Nederlandse witlof het hele jaar door verkrijgbaar is en op vele manieren te bereiden? Je kunt het rauw eten, stoven, koken of gebruiken als ingrediënt in bijvoorbeeld een saus, soep of stamppot.

Witlof is lekker en gezond!
Witlof is erg gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Het bevat veel vitaminen, waaronder A, B en C. Daarnaast is witlof rijk aan foliumzuur dat een gunstig effect heeft op de darmflora en een gezonde zwangerschap bevordert. De mineralen in witlof zorgen voor een goede vochtafdrijving.

Verder is witlof ook zeer geschikt voor een dieet. Het bevat namelijk bijna geen calorieën, slechts 12 per 100 gram. Maar bovenal is witlof een heerlijke smaakvolle groente om te eten!

Wist je dat…

  • Witlof helpt een griepje of verkoudheid overwinnen.Witlof is een bron van vitaminen en bevat geen vetten, dus dit maakt de groente super gezond voor het lichaam. Eén van de belangrijkste vitaminen in een witlof is vitamine C. Vitamine C kan ons lichaam zelf niet aanmaken en dienen we dus zelf binnen te krijgen via ons eten, door bijvoorbeeld witlof te eten. Vitamine C helpt mee om ziektes te bestrijden en kan zelfs kanker voorkomen. Een huisarts kan bij een verkoudheid aanraden om extra vitamine C in te nemen. Dit bestrijd de symptomen van een verkoudheid en je wordt eerder beter. Neem dus gerust een extra witlof bij een verkoudheid.
  • Witlof is familie van andijvie, ze behoren allebei tot de cichoreiachtigen.
  • Witlof wordt in het donker gekweekt, waardoor het bladgroen geen kans krijgt zicht te ontwikkelen en de witlof mooi wit blijft.
  • Witloof betekent hetzelfde als “witte bladeren”.
‘Bewaar witlof op een koele, donkere plek, dan blijft het langer vers. In de verpakking van Vitalof kun je witlof ongeveer een week tot twee weken goed houden in de koelkast.’
- Bertine en Albert Bruins
‘Witlof is erg gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Het bevat veel vitaminen, waaronder A, B en C’.
Ed stemkens