Bruins IJssellof

Witlofkwekerij Bruins IJssellof bv is een echt familiebedrijf.
Albert en Bertine Bruins zijn de 2e generatie die aan het roer staan van deze moderne witlofkwekerij in tuinbouwgebied Koekoekspolder in IJsselmuiden. De oprichters van het bedrijf, Egbert en Riet Bruins, hebben inmiddels een stapje terug gedaan. In de afgelopen 30 jaren hebben zij samen met zoon Albert hard gewerkt aan de ontwikkeling en uitbreiding van het bedrijf.

Actieve marktbenadering
Albert Bruins heeft van jongs af aan een passie voor het telen van witlof en was altijd veel te vinden in het ouderlijk bedrijf. Na een gedegen tuinbouwopleiding is hij in 1999 officieel in het bedrijf aan de slag gegaan. De familie Bruins besteedt veel aandacht aan een actieve marktbenadering door op zoek te gaan naar meerwaarde in de witlofmarkt. Een belangrijk moment was de investering in een flowpackverpakkingslijn en de samenwerking met de witloftelers in Limburg. Hier is later Vitalof uit voortgekomen.

Nieuwste technieken en teeltmethodes
Bruins IJssellofTegenwoordig  staat er in IJsselmuiden een supermoderne witlofkwekerij waar de nieuwste technieken en teeltmethodes worden toegepast. Een kwekerij die zich kan meten met de top van Nederland.

Samen met de 25 betrokken en goed gekwalificeerde medewerkers trekt de familie Bruins jaarlijks 140 hectare aan witlof. Dat zijn maar liefst 200 voetbalvelden vol! Ook is er veel  aandacht voor duurzaamheid. De warmte die bij het koelen van de koelcel vrijkomt wordt weer gebruikt om de verwerkings- en sorteerruimte te verwarmen. Het bladafval dat overblijft bij het oogsten van de witlof gaat naar een vergisterij. In de vergisterij wordt hier weer stroom van gemaakt.