Stemkens Lof bv

Het bedrijf van Ed en Angelique Stemkens, en 3 kinderen.

Stemkenslof bv heeft een lange historie. Ruim45 jaar geleden startten de ouders van Ed met een witlofkwekerij in Kessel-Eik in Limburg. In de beginjaren werd witlof alleen in de wintermaanden en in de volle grond geteeld. In 1985 vond er een grote innovatie plaats. De witlof werd vanaf dat moment niet meer geteeld in de volle grond maar op hydrocultuur.

Hydrocultuur
De witlofpennen worden opgezet in bakken met water waar voedingsstoffen aan toegevoegd worden. Deze bakken worden geplaatst in een donkere cel waar vervolgens de witlofkrop op de pen gaat groeien. Op deze manier is het mogelijk om jaarrond witlof te telen.

Stemkenslof bvEd Stemkens is in 1994 in het bedrijf van zijn ouders gestapt en heeft dit al snel overgenomen. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen jaren verder ontwikkeld en uitgebreid tot een moderne kwekerij met 62 hectare witloftrek. In 2013 zijn de oudste loodsen vervangen door nieuwbouw en is een kleine uitbreiding in de productie gedaan. Ook is er geïnvesteerd in een verpakkingslijn en afweegtechniek. De 14 medewerkers oogsten en verpakken de witlof in flowpack.

Duurzaamheid
De kwekerij heeft oog voor duurzaamheid. Het afval, de wortelen en geoogste bladeren worden opgehaald door veehouders en gebruikt voor veevoer. Zo is er nagenoeg geen restafval en wordt er op duurzame wijze geproduceerd. Trouwens de zakjes van Vitalof zijn minimaal in lengte om zo min mogelijk folie te gebruiken.

Stemkenslof bv is altijd op zoek naar nieuwe innovaties en afzetmarkten en ziet alleen toekomst in een goede samenwerking met betrouwbare partners.

Afzet:                 Sinds enkele jaren zijn we aangesloten bij Fossa Eugenia en dit is of het nooit anders is geweest. Fossa is een gedreven organisatie vanuit telers naar de klant met als basis de klant. Kostprijs plus is streven zodat we kunnen blijven nadenken samen met de klant in certificering, duurzaamheid en schapuitstraling verbetering van ons product Witlof. Rechtstreeks retail met korte lijnen en direct contact zijn onze uitgangspunten.

WITLOF IS EN BLIJFT DE ENIGSTE GROENTE MET EEN ECHTE BITE EN SMAAK     “ed stemkens”