Witlofkwekerij Henri Peeters

Al meer dan 30 jaar runnen Henri en Perry Peeters een tuinbouwbedrijf in Kessel, Limburg. In 1985 is het gezinsbedrijf gestart met het telen van sla en augurken in de volle grond en in de kas. In de wintermaanden werd er overgeschakeld op de teelt van witlof. Langzamerhand verdwenen echter de gewassen in de zomermaanden en werd er het hele jaar door witlof geteeld.

Witlofkwekerij Henri PeetersPionieren
Al in 1996 startte Henri samen met Peter Hendriks uit Venlo, met het verpakken van witlof in flowpack. Dat was in die tijd echt pionieren aangezien het materiaal en de verpakkingsmachines nog ontwikkeld moesten worden.

Oprichting Vitalof
Omdat er steeds meer vraag kwam naar verpakte witlof werd al snel ook witlof van collega-telers verpakt. Aangezien dit geen ideale situatie was, werd er uitbreiding gezocht met telers die ook zelf konden verpakken. Zo ontstond in 2000 de samenwerking met familie Stemkens uit Kessel-Eik en in 2002 met de familie Bruins uit IJsselmuiden. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de oprichting van Vitalof. Peter Hendriks uit Venlo is inmiddels vanwege zijn leeftijd gestopt.

Ook Henri en Perry Peeters doen het tegenwoordig wat rustiger aan. De kwekerij teelt op jaarbasis nog 30 hectare witlof en heeft 14 parttime medewerkers in dienst. In de zomermaanden ligt de kwekerij een tijdje stil. Collega-teler Ed Stemkens heeft inmiddels een aantal coördinerende taken voor Vitalof overgenomen.